Projenin Hedefleri
• Süt ve süt ürünleri tüketmenin gerekliliğini ve önemini sürekli gündemde tutmak, böylece gündelik yaşamın bir parçası haline gelmesine katkıda bulunmak.
• Süt ve Süt ürünleri tüketimi ile sağlıklı yaşam arasındaki ilişkiyi aktaracak materyaller ile çocukları süt ve süt ürünleri tüketimine teşvik etmek.
• Öğretmenlerin kendi kurumlarındaki diğer öğretmenlerle bilgi paylaşımında bulunarak süt ve süt ürünleri tüketimi konusunda okul çapında bir farkındalık yaratmasını sağlamak.
• Eğitmenlerin, okul öncesi öğrencilerine süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı kazandırmak için ihtiyaç duyabilecekleri kaynak bilgiyi, destek öğretim materyalleriyle sağlamak.
• Zincirleme bir davranış ve tutum değişikliği yaratabilmek için öğretmenlerin öğrencilerini, öğrencilerin de ebeveynlerini etkilemesi için araç ve yöntemler sunmak.
• Çocukların okul dışında bulundukları zamanlarda da yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarını korumalarının öneminden hareketle, velilere yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı ve bilinci kazandırarak veli ve öğrencilerin birlikte gelişimini teşvik etmek.
• Web sitesi aracılığıyla, proje kapsamındaki tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin kolay erişimini sağlamak.
Projenin Yararları
• Gelişimin erken döneminde kazandırılacak yeterli ve dengeli beslenme bilinci, sağlıklı nesillerin yetişmesine ve çeşitli hastalıklardan korunmaya katkıda bulunacaktır.
• İnekleri Seviyorum Sütümü İçiyorum Projesinin Çukurova Üniversitesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüyle iş birliği ile hayata geçiriliyor olması, projenin hedeflerine yaygın ve sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır.
• Tüm hedef gruplar için özel olarak hazırlanan proje materyalleri, eğitimin ilgili tüm hedef grupları kapsayan bir yaklaşımla yürütülmesini sağlayacaktır.
• Ölçme-değerlendirme araçları, Veli Bilgilendirme Mektubu, Veli Bilgilendirme Sunumu, Veli yasal izin belgeleri, aktivite çıktılarının sergilenmesi vb. eğitimin bütünsel ve ilgili tüm hedef grupları kapsayan bir yaklaşımla yürütülmesini sağlayacaktır.
• Öğrenci, veli ve öğretmen etkileşiminin, çocukların yeterli ve dengeli beslenebilmesi için süt ve süt ürünleri tüketiminin gerektiği kadar olması konusunda da işlemesi sağlanacaktır.
• Projeyle öğrenciler, yakın çevrelerinde süt ve süt ürünleri tüketimine ilişkin eksik ve yanlış bilgileri fark edecek, özellikle ebeveynlerinin ya da kendileri için rol model olabilecek kişilerin davranışlarını gözlemleyerek onları yönlendirebileceklerdir.
• Çocukların ailelerini olumlu yönde etkilemelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bilgilendirme araçları sayesinde, yetişkinlerin de bu konuda farkındalık kazanmasına katkıda bulunulacaktır.
• Ailelerin, çocuklarının yeteri kadar süt ve süt ürünleri tüketmesi ve dengeli beslenmesi için yeme-içme alışkanlıklarını takip etme konusunda girişimci olmaları gerektiğiyle ilgili farkındalıkları artacaktır.