14.5.2018 / Gösterim Sayısı : 207

İlimizde Çocuklar Tarımla Buluştu

#İlimizde Çocuklar Tarımla Buluştu
        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği, Adana’da bu yıl da çocukları tarımla buluşturdu.
        5 gün süren ve tarımın birçok alanında bilgi ve deneyim sunan kampta öğrenciler, tarım yapılan alanlarda uygulamalı olarak bilgilendirildi. Bu yıl "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik, Biyokaçakçılık ve Yenilebilir Otlar" temasıyla gerçekleştirilen kampa, Seyhan İlçesi Öğretmen Ayfer Doğruol İlokulu’ndan 34 öğrenci ve sınıf öğretmeni katıldı.
       Kampın açılış gününde İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN’in katılımıyla öğrenciler karşılandı. Öğrencilere tarım hakkında bilgi veren İl Müdürü TEKİN, hayatın en önemli kısmının beslenme olduğunu ve doğru beslenmenin sağlıklı ve güvenilir gıda ile olacağını ifade ederek, Bakanlığımızın da en önemli amacının ‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda' olduğunu söyledi. TEKİN, öğrencilerle sohbet ederek, gelecekte aralarından Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler olmasını temenni etti.
        Kamp süresince Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kuruçeşme Keçi Çiftliği, Organik Tarım Üretimi yapan Ekotepe İşletmesi, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı, Fidan Peyzaj İşletmesi, Türkiye Jokey Kulübü, Beyza Piliç, Evkur Akvaryum Balıkçılığı, Adana Arkeoloji Müzesi, Çukurova Üniversitesi ile Adana Tarım İşletmesi Müdürlüğü ziyaret edilerek, öğrencilerin tarımla buluşması sağlandı. Ayrıca bu gezilerde Yenilebilir Yabani Otların yanı sıra Biyokaçakçılık, Yumurta Tüketimi, Sütün Önemi, Balık Yetiştiriciliği ve Beslenmedeki Önemi ile Tarım Alet Makinaları hakkında bilgi verildi. 
          Son gün Müdürlüğümüz kampüs alanında tören düzenlenerek Katılım Belgeleri verildi ve öğrencilere velileri ile birlikte yenilebilir ot yemekleri ikram edildi.
''