T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

SODES Kapsamında Hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nca Onaylanan Yumurtalık İlçesinde Alternatif Geçim Kaynağı Oluşturma Projemizin “Protokol İmza Töreni”, Vali DEMİRTAŞ’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 29.11.2017
           Adana Valiliği Sosyal Destek Programı Birimi (SODES) kurallarına uygun olarak hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nca onaylanan 35 projenin “Protokol İmza Töreni”, Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
           Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa KİBAR, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet TÜMAY, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal ULUDAĞ,  Aladağ Belediye Başkanı Mustafa AKGEDİK, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali TEKİN, projeleri onaylanan diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı.
         Vali Mahmut DEMİRTAŞ, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı’nca kabul edilerek desteklenen ve 8 milyon 177 bin TL. tutarındaki bütçeyle gerçekleştirilecek olan projelerin, “eğitim, sosyal ve kültürel yaşam, sanat ve istihdam” alanlarında hayli faydalı sonuçlar sağlayacağına inandığını söyledi.
           Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın, Kalkınma Bakanlığı ile projeleri hazırlayan kuruluş temsilcilerine teşekkür ettiği tören, proje paydaşları ile protokolların imzalanmasıyla son buldu.
        Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, İl Müdürlüğümüz tarafından Yumurtalık ilçesinde yürütülecek olan ‘Yumurtalık İlçesinde Alternatif Geçim Kaynağı Oluşturma Projesi’ isimli projenin de protokol imza töreni gerçekleştirildi. Projenin uygulanacağı Yumurtalık ilçesi doğal yapısı, sahip olduğu flora ve fauna zenginliği açısından tarım, balıkçılık, doğa turizmi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Proje ile yörede çiftçilerimize alternatif bir geçim kaynağı yaratılarak onların yaşam standartlarının yükseltilmesi, sosyal yardım alma ihtiyaçlarının ortadan kaldırılması ve köyden kente göçün önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
         Yumurtalık ilçesinde ikamet eden ve aile işletmeciliği şeklinde çiftçilikle uğraşan 50 çiftçi ve aileleri projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler ve demonstrasyon niteliği taşıyan örnek uygulamalar ile hedef gruptaki çiftçiler serada muz yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirilecek ve yörenin potansiyeline uygun alternatif bir geçim kaynağı yaratılacaktır. Bu kapsamda çiftçilere yönelik mesleki eğitim ve beceri kazandırma kursları açılacaktır. Kurslarda teorik ve uygulamalı olarak Muz Yetiştiriciliği Kursu ile Seracılık Kursu verilecektir. Böylece hedef kitlemizde yer alan 50 çiftçi örtü altı muz yetiştiriciliği konusunda mesleki eğitim almış olacaklardır. Uygulamalı eğitimler bölgede kurulacak olan örnek muz serasında gerçekleştirilecektir. Proje sonunda yörede üretim potansiyeli oldukça yüksek olan alternatif bir geçim kaynağı olarak serada muz yetiştiriciliği geliştirilmiş olacaktır.