T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üreten İşletme Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 17.08.2017
        Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereğince ilimizde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan işletme çalışanlarına “Hijyen Eğitimi Programı” uygulandı.
         Bakanlığımız ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokoller çerçevesinde Adana Fırıncılar Odası, Ceyhan Fırıncılar Odası, Kozan Fırıncılar Odası ve Adana Sanayi Odası Başkanlıkları’nın organizasyonlarıyla toplam 7 oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitimlere 708 fırın çalışanı katılarak, yapılan sınav sonucunda Hijyen Belgesi almaya hak kazandı.
          Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerince yapılan sunumlarda Ekmeğin Beslenmemizdeki Önemi, Gıda Güvenilirliği, Sağlıklı Gıda Üretiminde Hijyenin Önemi konuları anlatıldı. 
        Hijyenin öneminin vurgulandığı eğitimlerde hijyen kuralları, uygulamada yapılan hatalar, işletme ve personel hijyeni konularında dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra güvenilir gıda üretiminin toplum sağlığının sürdürülmesi açısından gerekliliğine dikkat çekildi.
         İlimizde üretilen ve tüketilen gıdaların sağlıklı ve güvenilir olması için çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.