T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ramazan Bayramı Öncesinde Gıda Denetimleri Artırıldı

Yayın Tarihi : 22.06.2017
          Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Ramazan ayında bayram öncesi gıda denetimlerini artırdı. Rutin gıda denetimleri dışında Ramazan Bayramı vesilesiyle şekerleme üretimi yapan yerler başta olmak üzere ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, yemek şirketleri gibi çok sayıda işyerinde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlilerince denetimler yapılıyor.
         Gerçekleştirilen denetimlerde üretimde kullanılan hammaddelerden son ürün depolarına kadar olan tüm üretim aşamalarında incelemelerde bulunan ekipler; halkımızın güvenilir gıda tüketmesi, sağlığının korunması ve menfaatlerinin korunması konusundaki sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Ayrıca Bayramda ithalat ve ihracat için nöbetçi personel görevlendirilmesi yapıldı.
        Ramazan ayında (25 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında) toplam 2062 gıda işletmesinde gerçekleştirilen resmi kontrollerde ve 186 işletmeden alınan numuneler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen 10 işletmeye cezai işlem uygulandı.
       01.01.2017 – 19.06.2017 tarihleri arasında da 12.429 gıda işletmesinde resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup, 102 numune alınmış ve uygunsuzluk tespit edilen 189 işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.