T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) Bilgilendirme Toplantısı

Yayın Tarihi : 1.02.2017

         İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, Prof.Dr.Dilek BOSTAN BUDAK, İl Müdür Yardımcısı Gürkan YAŞAR, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen ERGÜN, İlçe Müdürleri ile Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)  kapsamında görevli teknik ve sağlık personeli danışmanlar katıldı.
         Toplantıda Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr.Dilek BOSTAN BUDAK,Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)’nın uygulamaya başlandığı geçen yıldan bu yana elde edilen verilerin değerlendirilmesi ile karşılaşılan sorunlara teknik olarak nasıl çözüm bulunacağı hususunda bir sunum gerçekleştirdi. 
       Sunumunda TİD kapsamında ilgili Tarımsal İşletme Danışmanlarının öncelikle tarımsal işletmelerin mevcut durumlarını tespit ederek işe başlamaları gerektiğini ve işletme sahiplerinin tarımsal üretimde karşılaştıkları sorunları ve bu sorunları ortaya çıkaran nedenleri belirleyerek sorunun çözümüne katkı sağlayabileceklerine vurgu yaptı.  Yapılan bu çalışmalara uygun olarak tarımsal üretime ilişkin tespit edilen sorunların öncelik sıralamasına tabi tutulmasını, belirlenen sorunların hangilerinin öncelikli olarak çözüleceğine karar verilmesinin yerinde olacağını belirtti.Tarımsal İşletme           Sahiplerinin sorunlarının çözümüne davranış kurallarının da etkili olacağı hususunu dile getirdi.Sunumun sonunda katılımcıların soru ve önerilerine de yer verilerek toplantı devam etti.
      Toplantı sonunda İl Müdürümüz Muhammet Ali TEKİN, Bakanlığımızca uygulamaya konulan “işletme bazlı” bu yeni çalışma modelinin teşkilatımızın daha etkin ve verimli çalışmasına olanak sağlayacağını belirtti.
    TEKİN; Elimizdeki bu dinamik yapıdaki teknik ve sağlık personelinin Tarımsal İşletmelerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanabilmesinin hedeflendiğini söyledi. Ayrıca TEKİN, bu amaçla Tarım Danışmanı teknik ve sağlık personellerine sahada çok önemli görevler düştüğünü, böylece elimizdeki bu potansiyelin daha iyi değerlendirilebileceğinin önemine de vurgu yaptı.