Gıda güvenilirliğini sağlamak, halkın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla yıl boyunca büyük bir hassasiyetle yürütülen gıda denetimleri, Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde 7 gün 24 saat denetim anlayışıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 23 Haziran itibariyle başlatılan ve bayram sonuna kadar devam edecek olan ramazan denetimlerimizle şu ana kadar il genelinde toplam 2.200 işletme denetlendi.
Başta ramazan kolileri, yemek şirketleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerlemeciler, fırınlar, pideci ve unlu mamuller gibi üretim yerleri ve perakende işyerleri olmak üzere gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimler yoğunlaştırıldı.
Özellikle bayramların vazgeçilmezi olan şeker ve tatlı çeşitlerindeki artan talep yüzünden bayram şekerleri, tatlı ve diğer pastacılık ürünleri ile ilgili işletmelere yönelik olarak planlanan ve yoğun bir şekilde uygulanan denetimler, bayrama kadar devam edecektir. Bayram süresince de vatandaşlardan gelebilecek ihbar ve şikâyetlerin zamanında değerlendirilebilmesi amacıyla nöbetçi kontrol görevlisi uygulaması başlatıldı.